REDEYE
Predstavitev slovenske nove dramatike na festivalu European Dreams v New Yorku
 
   
 Jeseni 2006 bo v New Yorku potekal European Dreams Festival, v okviru katerega bo PreGlej v sodelovanju z WaxFactory New York in Revijo Sodobnost izvedel projekt Izmenjava LJ – NY (izmenjava dramskih avtorjev med Ljubljano in New Yorkom).

Dogovori za projekt Izmenjava LJ – NY so začeli potekati v oktobru 2005. PreGlej je navezal stike z nekaterimi organizacijami v New Yorku (Martin E. Segal Theatre Center, New York Theatre Workshop, International Company Project, New Georges), ki so pokazale dokajšnje zanimanje za izmenjavo na področju mlade dramatike.

Izmenjavo dramskih tekstov bosta PreGlej in WaxFactory New York realizirala z bralnimi uprizoritvami.

V New York bomo v Theatre Workshop od 1. do 4. oktobra 2006 izvedli ciklus bralnih uprizoritev prevedenih slovenskih dramskih tekstov v režiji njujorških režiserjev z ameriškimi igralci. Selektor Rok Vevar je med pripselimi teksti izbral naslednja tri besedila: Saša Rakef: Zatočišče, Zalka Grabnar Kogoj: Ravnotežje in Simona Semenič: 24ur.

V decembru 2006 bo PreGlej gostil mlade njujorške dramatike in režiserje. V sodelovanju z Revijo Sodobnost bomo pripravili delavnice dramskega pisanja. Bralno bomo uprizorili tri besedila mladih ameriških avtorjev in sicer z našimi igralci in režiserji.
 
  
  
  
  
  
  KD Integrali  
 
  
   
  
   
   
 

 
 
 NAPOVEDI
 BRALNE UPRIZORITVE
 DRAMSKI TEKSTI
 OBVESTILA
 
 
 OSTALI PROJEKTI
 PREGLEJ
 
 
 
 
PreGlejev Laboratorij 2008
 
PreGlejev Laboratorij 2007
 
PREGLEJ NA GLAS! 2007
25.11. - 8.12.
 
SECOND LIFE
 
Andreja Zelinka: VSE ŽIVLJENJE
 
MIT KOT USODA
 
INTEGRIRAMO!
 
Saša Rakef: Dom
Prešernovo gledališče Kranj in Gledališče Glej
 
PREGLEJ NA GLAS! 2006
27.11.-9.12.
 
REDEYE
Predstavitev slovenske nove dramatike na festivalu European Dreams v New Yorku
 
Focus On the Stage