SECOND LIFE 
   
 Mednarodni koprodukcijski projekt »Second Life« je umetniška raziskava spletnega teritorija z imenom »Second Life«, ki v virtualnem prostoru ustvarja spletno heterotopijo realnega življenja in postaja sčasoma vse gosteje naseljen. Danes njegovo virtualno prebivalstvo šteje okrog 10 milijonov skonstruiranih spletnih identitet. Projekt, ki ga je ustvarila korporacija Linden Group omogoča uporabikom, da si ustvarijo virtualno življenje kot produkt absolutne »izbire«, determinirane s trenutnimi zmožnostmi programske opreme in njihovim vsakokratnim finančnim vložkom.

Ustvarjalci umetniško-raziskovalnega projekta »Second Life« smo se odločili, da spletno opcijo preučimo in se nanjo odzovemo z umetniškimi projekti, ki smo si jih zastavili kot razultat serije delavnic, na podlagi katerih bomo formirali skupino zainteresiranih umetnikov. Koprodukcija je načrtovana med umetniki s področja Balkana oz. nekdanje Jugoslavije, s katerimi sodeluje PreGlej predvsem na področju sistematičega razvijanja dramskih pisav, pri tem pa puščamo možnost, da se ciljni umetniški projekti na podlagi dramskih scenarijev realizirajo v različnih umentiških formah ter s pomočjo različnih metod in postopkov. Zanima nas vzajemno učinkovanje realnega in virtualnega življenja ter njegove etične, spoznavne, družbene, ekonomske, kulturne, politične in estetske posledice, hkrati pa tudi refleksija naše lastne pozicije v odnosu na potencialnost in reduktivnost identitete v virtualnem prostoru.

Projekt bo v več fazah potekal dlje časa.
 
 Prvi del projekta se bo odvil v Sloveniji (od septembra do decembra 2007), drugi del projekta v Srbiji (od novembra 2007 do maja 2008), tretji del pa na Kosovu (predvidoma novembra 2007). 
  
  
 Semenič Simona (Avtor projekta)
Vevar Rok (Avtor projekta)
Marković Milan (Avtor projekta)
Pelević Maja (Avtor projekta)
 
  
  KD Integrali  
ECF  
 
  
   
 Delavnice za slovenski del projekta Second Life bodo predvidoma potekale v okviru PreGlejevega Laboratorija (22.9.2007), Borštnikovega srečanja (15.10.2007) in v okviru festivala PREGLEJ NA GLAS! (25.11. do 9.12.).  
  PreGlejev Laboratorij
Borštnikovo srečanje
PREGLEJ NA GLAS! 2007
 
   
 

 
 
 NAPOVEDI
 BRALNE UPRIZORITVE
 DRAMSKI TEKSTI
 OBVESTILA
 
 
 OSTALI PROJEKTI
 PREGLEJ
 
 
 
 
PreGlejev Laboratorij 2008
 
PreGlejev Laboratorij 2007
 
PREGLEJ NA GLAS! 2007
25.11. - 8.12.
 
SECOND LIFE
 
Andreja Zelinka: VSE ŽIVLJENJE
 
MIT KOT USODA
 
INTEGRIRAMO!
 
Saša Rakef: Dom
Prešernovo gledališče Kranj in Gledališče Glej
 
PREGLEJ NA GLAS! 2006
27.11.-9.12.
 
REDEYE
Predstavitev slovenske nove dramatike na festivalu European Dreams v New Yorku
 
Focus On the Stage