PreGlejev Laboratorij 2008 
   
 V letu 2008 se v PreGlejevem laboratoriju ponovno osredotočamo na konkretno obdelavo besedil, ki danes nastajajo. Poleg tega sledimo sodobni odrski produkciji in festivalom, gledamo in komentiramo predstave ter dogajanje v (slovenski) kulturi. Naše delo temelji na prostovoljni udeležbi na srečanjih v dveh sobotah mesečno, pa tudi na skupnih ogledih predstav, festivalov in drugih dogodkov.

Medse vabimo neuveljavljene pisce, pa tudi študente dramaturgije, gledališke in filmske režije, primerjalne književnosti, slavistike, filozofije, tujih jezikov, novinarstva in tudi srednješolce, poleg naštetih pa pravzaprav vse, ki se ukvarjajo s pisanjem za gledališke umetnosti in si želijo ustvarjati v naših diskusijah, na ta način izboljševati svoja besedila in jih potem predstaviti na javni bralni uprizoritvi s profesionalnimi ustvarjalci iz slovenskih gledališč.
Skupini se lahko pridružite kadarkoli, tako da na e-mail kontaktirate vodjo Laboratorija.

PreGlejev laboratorij je kreativna platforma, ki pomaga piscem tekstov za različna področja uprizoritvenih praks s sodobnimi ustvarjalnimi metodami kreativnega pisanja in analitičnimi pristopi njihovo delo pripeljati do relevantih, če že ne optimalnih rezultatov. Pri tem uporablja klasični, moderen in sodoben teoretski ter praktičen instrumentarij, se poslužuje diskusijskih pristopov za ostrenje vsebin in ponuja vednosti o tekstovnih formah, hkrati pa si slednje prizadeva preseči s kritičnimi kombinatoričnimi in inovativnimi pristopi. PreGlejev laboratorij izhaja iz prepričanja, da je tekst relevanten element sodobnih scenskih umetnosti in reaktivna forma v dialogu s sodobnim svetom, njegovimi različnimi družbami, kulturami in politikami, pisanje pa je veščina, ki jo je mogoče vsaj do neke mere izpopolnjevati s kritičnim in konstruktivnim dialogom.
 
  
  
  
 �rli Maja (Vodja PreGlejevega Laboratorija)  
  
   
  
   
  
   
   
 

 
 
 NAPOVEDI
 BRALNE UPRIZORITVE
 DRAMSKI TEKSTI
 OBVESTILA
 
 
 OSTALI PROJEKTI
 PREGLEJ
 
 
 
 
PreGlejev Laboratorij 2008
 
PreGlejev Laboratorij 2007
 
PREGLEJ NA GLAS! 2007
25.11. - 8.12.
 
SECOND LIFE
 
Andreja Zelinka: VSE ŽIVLJENJE
 
MIT KOT USODA
 
INTEGRIRAMO!
 
Saša Rakef: Dom
Prešernovo gledališče Kranj in Gledališče Glej
 
PREGLEJ NA GLAS! 2006
27.11.-9.12.
 
REDEYE
Predstavitev slovenske nove dramatike na festivalu European Dreams v New Yorku
 
Focus On the Stage