Rakef Saška 
 
  E-Mail: saska_rakef@yahoo.com 
 
Dramski teksti:BELI DEŽ (mini drama)
ZATOČIŠČE
Bralne uprizoritve:MIHA MAREK: ČAS RAZCVETA 2
23.11.2009 ob 20h Gledališče Glej

Umetniška skupina Preglej: ZAKON!
(preglejev kolaž bolj ali manj lahkih komadov)
 
 
  Saša Rakef (1980) je študirala Performance Arts na Central School of Speech and Drama, London, UK. V nadaljevanju se je izobraževala v okviru gledaliških laboratorijev in seminarjev v Sloveniji, Bosni, Srbiji, Finski in Italiji (Alternativna akademija, Mostar, DAH centrom za pozorišna istraživanja, Beograd, ECS Theatrelaboratory, Tenhola, AzTheatre in New Opera Hero, London, itd.).

Njene drame so bile predstavljene na festivalih (The Camden Fringe Festival, Roundhouse, London, UK, 2009; Festival Patos(off)iranje, Srbija, 2008; The Accidental Festival, London, UK, 2007; Interplay Europe, Liechtenstein , 2006; European Dreams Festival, NY, 2006; Teden Slovenske drame, 2007) in objavljene v revijah Dialogi, Mentor in Sodobnost. Njena drama Dom je bila 2006/07 nominirana za Grumovo nagrado in premierno uprizorjena v Prešernovom gledališču Kranj.

Sašine nedavne režije vključujejo No Pass (The Space, London), Medeja Blossoming (Kulturni center Smederevo, Srbija), Poletje s klovnom (Klub Gajo, Ljubljana & Loški oder, Škofja Loka), Product Medea 4.0 (The Cock Tavern Theatre & Roundhouse, London), Lepo je biti riba dokler nisi na trnku (Kreatorij DIC, Ljubljana).

Za predstavo Medeja Blossoming je Saša prejela Veliko nagrado Branislav B Cubrilovic za najboljso predstavo na 4. Multimedijskem mednarodnem festivalu Patos(off)iranje, Srbija.

Saša ustvarja tudi za otroke. V so-avtorstvu z Dragico Potočnjak, je napisala radijsko igro Rdeča nogavička, ki je bila predvajana na RTV Slovenija; v so-avtorstvu z Zoranom Rajšičem pa otroško igro Vodni bik, ki je izšla v gledališki reviji TmačaArt, BiH in bila uprizorjena v gledališču Krsmanac, Beograd, Srbija.

Saša je soustanoviteljica mednarodnega umetniškega kolektiva Marvelous World Wide, soustanovitelj nEEd Circuit New Writing Platform v Londonu in iniciator mednarodnega interdisciplinarnega raziskovalnega projekta Mit kot usoda.
 
   
 
 

 
 
 NAPOVEDI
 BRALNE UPRIZORITVE
 DRAMSKI TEKSTI
 OBVESTILA
 
 
 OSTALI PROJEKTI
 PREGLEJ
 
 
 
AVTORJI
 
�rli Maja
Antonič Kruno
Avdić Damir
Brodar Urška
Grabnar Kogoj Zalka
Grote Jason
Hain Alenka
Hamer Simona
Ilc Iztok
Ivanc Jera
Kokelj Nina
Komljanec Kim
Ku�r Jerneja
Lee Young Jean
Ličen Amedeja
Lindov Naida
Marek Miha
Margraff Ruth
Marković Milan
Mazzini Miha
Nenezić Obrad
Neziraj Jeton
Nikolić Vanja
Oblak Teja
Pavček Saša
Pop Tasić Nebojša
Potočnjak Draga
Radešček Kristina
Rakef Saška
Repe Neja
Rezman Peter
Rudolf Matevž
Semenič Simona
Stevanović Maja
Tratnik Polona
Vevar Rok
Zelinka Andreja
Šegina Miomira
Šiler Martina
Šuškić Tamara
Žulj Rona