Zelinka Andreja: VSE ŽIVLJENJE, celovečerna verzija 
   
  ***Preberi besedilo =>
   
 »Misliš, da je pomembno kako umreš? Da umreš tako kot si živel? Da je smrt podobna življenju? Da je življenje ... podobno smrti?« Vse življenje je prva celovečerna drama avtorice Andreje Zelinka. Nastala je kot kratka enodejanka v okviru dramskih delavnic v Kranju 2005. Predstavljena je bila z bralno uprizoritvijo v decembru 2005 v programu PreGlej in na Tednu slovenske drame v PG Kranj marca 2006. Na njeni osnovi je razvita celovečerna enodejanka z istim naslovom. 
   
 Mož in Žena si pripravljata zajtrk. Tokrat brez Pikija, ki je umrl, ne da bi okusil podarjeno svobodo. Vendar pa Pikijeva smrt ni edino, kar muči Moža in Ženo. Skozi vrsto dogodkov se začne razkrivati zgodba njunega življenja, obenem pa nam je vedno bolj jasno, da se bo zgodilo še nekaj. Nekaj, kar ju privede do tega, da se začneta spraševati o smislu življenja.  
  Bralne uprizoritve: Andreja Zelinka: VSE ŽIVLJENJE (28.01.2007)  
   
 
 
***Vsa dramska besedila, objavljena na tej strani, so avtorska dela in so varovana v skladu z določili Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, št. 94/2004 – ZASP-UPB1). Dramska besedila na tej spletni strani so objavljena izključno z namenom predstavitve avtorjev in njihovih stvaritev. Za kakršnokoli nadaljnjo uporabo avtorskih del je potrebno pridobiti pisno dovoljenje avtorjev besedil oziroma imetnikov avtorskih pravic. Kontaktni naslovi avtorjev so navedeni v vsaki datoteki z besedilom.
 

 
 
 NAPOVEDI
 BRALNE UPRIZORITVE
 DRAMSKI TEKSTI
 OBVESTILA
 
 
 OSTALI PROJEKTI
 PREGLEJ
 
 
 
AVTORJI
 
�rli Maja
Antonič Kruno
Avdić Damir
Brodar Urška
Grabnar Kogoj Zalka
Grote Jason
Hain Alenka
Hamer Simona
Ilc Iztok
Ivanc Jera
Kokelj Nina
Komljanec Kim
Ku�r Jerneja
Lee Young Jean
Ličen Amedeja
Lindov Naida
Marek Miha
Margraff Ruth
Marković Milan
Mazzini Miha
Nenezić Obrad
Neziraj Jeton
Nikolić Vanja
Oblak Teja
Pavček Saša
Pop Tasić Nebojša
Potočnjak Draga
Radešček Kristina
Rakef Saška
Repe Neja
Rezman Peter
Rudolf Matevž
Semenič Simona
Stevanović Maja
Tratnik Polona
Vevar Rok
Zelinka Andreja
Šegina Miomira
Šiler Martina
Šuškić Tamara
Žulj Rona