Antonič Kruno, Kokelj Nina: SREČANJE 
   
  ***Preberi besedilo =>
   
 Ko ljubezen ni dovolj. Ko je obilje vsega; strasti, emocij, hotenja, želja. In ko Dekle ne zapusi prvega ljubezenskega kraja – hodnika, saj se On ne zmore, ne zna predati. In vzporedni svet trga, barv, tam ptičar, ne slučajno. Od klovnov do hodnika, od hodnika do sočnega jabolka. Od razbolele ljubezni v brezmejno svobodo preobrazbe; kakršnakoli že je.  
   
 Ljubezenska zgodba. Ona je nežna, sanjava, drugačna. Gideon, On, je v dilemi. Glede nje in glede samega sebe. Dekle se pojavi na njegovih vratih. Ljubita se. Na hodniku, ki ostane in postane simbol njune stiske. Zelo se ljubita. A to ni dovolj, kot ugotovi ona v eni od noči poblaznele nespečnosti. Gideon, preboden od vprašanja, kaj storiti, kako iti dalje, kako izživeti, išče odgovor na trgu. Tam je starec. Tam je ptičar. Pa prodajalka in otroci. Svet barv, vrveža in „debate“ s ptičarjem o metafiziki, svobodi, ljubezni, predsem pa o Njej, ki leze vedno globje v hodnik. Bolj ko njuna ljubezen reže, bolj ko se on ne zna, ne zmore odločiti, bolj ko so njune stopinje v oranžnem svetu bližine, samotne; globji, daljši, usodnejši je hodnik. Gideon se vendarle odloči. Da bo živel z njo, da se ji bo dal, da ji bo povedal. Njegovo odločitev okrona cirkus, karneval, konfeti in smeh klovnov. A prepozno je; zgodila se je bila tranformacija. Dekle se je spremenilo v ptico. Našla je svojo pot k svobodi. Gideona je sama odrešila njegove dileme. Transformacija je strahotna. Transformacija je prepojena s slepečo lučjo Lepote. Transformacija je Življenje - samo je našlo rešitev, ki sta jo ljubimca le slutila.  
  Bralne uprizoritve: Nina Kokelj, Kruno Antonič: SREČANJE
(Psihologija nekega časa)
(11.06.2006)
 
   
 
 
***Vsa dramska besedila, objavljena na tej strani, so avtorska dela in so varovana v skladu z določili Zakona o avtorski in sorodnih pravicah (Ur. l. RS, št. 94/2004 – ZASP-UPB1). Dramska besedila na tej spletni strani so objavljena izključno z namenom predstavitve avtorjev in njihovih stvaritev. Za kakršnokoli nadaljnjo uporabo avtorskih del je potrebno pridobiti pisno dovoljenje avtorjev besedil oziroma imetnikov avtorskih pravic. Kontaktni naslovi avtorjev so navedeni v vsaki datoteki z besedilom.
 

 
 
 NAPOVEDI
 BRALNE UPRIZORITVE
 DRAMSKI TEKSTI
 OBVESTILA
 
 
 OSTALI PROJEKTI
 PREGLEJ
 
 
 
AVTORJI
 
�rli Maja
Antonič Kruno
Avdić Damir
Brodar Urška
Grabnar Kogoj Zalka
Grote Jason
Hain Alenka
Hamer Simona
Ilc Iztok
Ivanc Jera
Kokelj Nina
Komljanec Kim
Ku�r Jerneja
Lee Young Jean
Ličen Amedeja
Lindov Naida
Marek Miha
Margraff Ruth
Marković Milan
Mazzini Miha
Nenezić Obrad
Neziraj Jeton
Nikolić Vanja
Oblak Teja
Pavček Saša
Pop Tasić Nebojša
Potočnjak Draga
Radešček Kristina
Rakef Saška
Repe Neja
Rezman Peter
Rudolf Matevž
Semenič Simona
Stevanović Maja
Tratnik Polona
Vevar Rok
Zelinka Andreja
Šegina Miomira
Šiler Martina
Šuškić Tamara
Žulj Rona