Jankovič Lara 
 
 
  E-Mail:  
 
Bralne uprizoritve:Peter Rezman: HIŠA
Zalka Grabnar Kogoj: RAVNOTEŽJE
 
 
  Lara P. Jankovič se je prismejala na svet v Ajdovščini in ta jo je tudi ukrojila po svoji primorski podobi: odprti, temperamentni, radoživi, tudi sentimentalni.

Vse to je prenesla na odrske deske v Slovensko narodno gledališče v Novi Gorici, kjer igra že deveto leto, sedaj pa se spogleduje z mislijo o samostojni poti.

Vendar jo poleg gledališča kot zvesta ljubica spremlja glasba, šansoni in po nekajletnem učenju solo petja pri gospe Nadi Žgur ter poletni šoli za musical na GSA v Guildfordu pri Londonu, se je rodila tudi prva samostojna zgoščenka z naslovom Pred vami stojim gola, kjer je šanson obarvan s tangom, kabaretom in ciganskim melosom.

Na festivalu Šanson 2003 je s skladbo Kabaret »Brez skrbi« prejela nagrado za najboljšo glasbo. Kot posebna gostja je nastopila tudi na Šansonfestu v Zagrebu. Vendar Primorki, ki rada raziskuje in odkriva še neraziskana področja tako sebe kot sveta okli nje, to ni dovolj. Kot bivša jazz plesalka se je učila tudi flamenca pri gospe Jeleni Marković, bila na seminarjih izraznega plesa pri gospe Ann Papoulis Adamović in tanga pri učiteljih mednarodnega slovesa.

Tango jo je prevzel tako, da je posnela uspešen kratki film Tango minus pet in skupaj s plesalci Bležem Bertoncljem in Andrejo Podlogar in drugimi ter harmonikarjem Markom Hatlakom nastopila v plesni predstavi Tango prohibido.

Vse svoje izkušnje in znanja je nenazadnje združila tudi kot voditeljica »mnogih talentov« na nacionalni televiziji v razvedrilni oddaji Povabilo med zvezde.

Gledali smo jo lahko tudi v nanizanki Hotel poldruga zvezdica, za katero je zapela uvodni song.

Lara P. Jankovič, ki je pomembna članica igralskega ansambla Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica, je za svoje delo na gledališkem področju dobila kar nekaj nagrad: Borštnikovo nagrado za mlado igralko, Zlato paličico in v letošnjem letu tudi Nagrado Združenja dramskih umetnikov Slovenije.
 
 
  Važne povezave:
Lara je stalna članica ansambla SNG Nova Gorica.
 
 
 

 
 
 NAPOVEDI
 BRALNE UPRIZORITVE
 DRAMSKI TEKSTI
 OBVESTILA
 
 
 OSTALI PROJEKTI
 PREGLEJ
 
 
 
AVTORJI
 
�rli Maja
Antonič Kruno
Avdić Damir
Brodar Urška
Grabnar Kogoj Zalka
Grote Jason
Hain Alenka
Hamer Simona
Ilc Iztok
Ivanc Jera
Kokelj Nina
Komljanec Kim
Ku�r Jerneja
Lee Young Jean
Ličen Amedeja
Lindov Naida
Marek Miha
Margraff Ruth
Marković Milan
Mazzini Miha
Nenezić Obrad
Neziraj Jeton
Nikolić Vanja
Oblak Teja
Pavček Saša
Pop Tasić Nebojša
Potočnjak Draga
Radešček Kristina
Rakef Saška
Repe Neja
Rezman Peter
Rudolf Matevž
Semenič Simona
Stevanović Maja
Tratnik Polona
Vevar Rok
Zelinka Andreja
Šegina Miomira
Šiler Martina
Šuškić Tamara
Žulj Rona