Gledališče Glej predstavlja v sklopu miniaturk javno predstavitev
Gregor Kamnikar: UMOR
in
Miha Marek: ČAS RAZCVETA
Bral bo Rok Matek
Sobota, 21. marec ob 20h v Gledališču Glej.
 
   
 Gregor Kamnikar: Umor referenta
V okviru Miniaturk Gledališča Glej bo Gregor Kamnikar začel z ustvarjanjem drame »Umor referenta«. Drame, ki bo hkrati tudi recept za popolni umor. Popolni umor vsakdana. Nezavedni medijski sponzor projekta je Pop Tv, ki bo v istem terminu, torej v soboto, 21.3.2009 ob 20.00 predvajal film Popolni umor. Je lahko še popolnejše? Mislim, da je to že zadostni razlog za umor vsakdana in za to, da se raje kot pred televizijo usedete pred nas v Gledališču Glej in sodelujete pri samem nastajanju popolnega umora.

Miha Marek: Čas razcveta
Dramsko besedilo Mihe Mareka, ki se je pililo skozi zadnje PreGlejeve pogovore, nosi zanimiv podnaslov: Devet smrt za tri igralce. Mojstrsko nizanje besed, razbijanje govornih klišejev in obrat v percepciji posmatranja sveta so samo ene izmed kvalitet nastalega.


Miniaturke so groba, sveža oblika produkcije: neformalno povezana mreža ustvarjalcev s sredstvi, ki so na voljo (predvsem prostor in čas), kleše drobne odgovore na aktualna vprašanja: enkratne performanse, kose večjih del v pripravi, povsem eksperimentalne dogodke, rezultate procesov samoizobraževanja; te nato enkrat mesečno predstavi na javnem dogodku. Ta skoraj gverilski pristop razgrinja gledališki proces javnosti, ga fragmentira in demistificira ter omogoča podrobnejšo analizo posameznih principov dela obenem pa vzpostavlja trdnejše vezi s publiko ter med ustvarjalci in deluje kot forum debate v jeziku prakse.
 
 
  Važne povezave:
Gledališče Glej
 
   
 

 
 
 NAPOVEDI
 BRALNE UPRIZORITVE
 DRAMSKI TEKSTI
 OBVESTILA
 
 
 OSTALI PROJEKTI
 PREGLEJ
 
 
 
 
NATEČAJ ZA IZVIRNA DRAMSKA BESEDILA (04.06.2011)
 
KD Integrali razpisuje natečaj za izvirna dramska besedila!!!
(02.09.2010)
 
V Gledališču Glej pripravljajo program projektov za naslednja tri leta. Poziv je odprt do 15. avgusta 2009 na naslovu poziv@glej.si. Sprejemajo koncepte in ideje za projekte ter dramska besedila. (14.06.2009)
 
Peter Rezman
KNAPOVKSA VEČERJA
Premiera, 10. junija 2009 ob 20. uri, Muzej Premogovništva Slovenije, Velenje
(09.06.2009)
 
Naša umetniška vodja, SIMONA SEMENIČ je dobila Grumovo nagrado. (05.04.2009)